Kula Nuwun

jawa

sumilir bayu ing sak perenge wukir lumaku alon

nggawa pawarta kedadean ing empering wengi kang kebak wewadi

hyang pratanggapati jumedul ing sisih wetan

kairing tumetesing embun

ampak-ampak memplak ambyar ing bantala

tan kocapa

jagad kang ginelar kawitan

tirta samudra mawa ombak tumekaning pinggir nusa

wus kasembadan donga

wus kasembadan seja

(sugeng enjing Jawi)

2 Komentar (+add yours?)

  1. madagumilang
    Mei 14, 2009 @ 13:16:15

    sugeng enjang, Soero
    bangun esuk ngungak jagad
    karo ninthingi dhiri pribadi
    iki, sing ana sajerining ati

    sugeng makarya

    Balas

    • soero
      Mei 14, 2009 @ 15:02:29

      kairing obahing ati kanti rasa
      kairing ungeling jiwa kanti karsa
      kairing gumregahing raga kanti cipta
      anetepi darma wajib ing jroning gesang bebrayan

      sumebar ing lumahing bhumi kureping gegana
      ngupaya boga
      kawitan niat ngabekti marang Kang Maha Welas Asih

      Balas

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: